Visum Turkije

Visum verplicht

Voor een bezoek aan Turkije is een visum verplicht.


Waar aanvragen?

Tot 10 april 2014 kun je als toerist je visum het beste bij aankomst in Turkije regelen. Je kunt je visum op het vliegveld kopen.

Vanaf 10 april 2014 kan het visum alleen nog electronisch, als e-Visum, aangevraagd  worden. Het is dus vanaf die datum niet meer mogelijk om bij aankomst in Turkije visa te verkrijgen. Het e-Visum is aan te vragen via https://www.evisa.gov.tr/en/. Betalen kan alleen met creditcard. Je ontvangt het visum binnen 24 uur via je e-mail.


Kosten visum

De kosten voor het visum bedragen ongeveer 15 euro.


Duur en geldigheid

Het visum is zes maanden geldig. Met het visum kun je maximaal 90 dagen in het land blijven.


Vereisten paspoort of identiteitskaart

Iedereen die ouder is dan 16 jaar moet beschikken over een gelding paspoort. of identiteitskaart. Deze moet bovendien minimaal 3 maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland.


Kinderen

Kinderen jonger dan 16 jaar mogen bij hun ouders in het paspoort bijgeschreven staan. Voor elk bijgeschreven kind is een apart visum nodig.


Verplichte vaccinaties

Voor bezoek aan Turkije zijn vaccinaties niet verplicht.


Aanbevolen vaccinaties

Vaccinaties tegen DTP en Hepatitus A worden wel aanbevolen. Neem ruim voor je naar Turkije gaat in ieder geval contact op met de GGD of je huisarts om te informeren of en welke vaccinaties aanbevolen en/of verplicht zijn.

Disclaimer

De informatie op deze pagina is aan verandering onderhevig. Het is mogelijk dat bovengenoemde informatie niet up-to-date is. De beheerder van de site aanvaart geen enkele verantwoording voor schade die is ontstaan door door het gebruik maken van, of vertrouwen op de door of namens haar verschafte informatie. Het is dus te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid om over de juiste reisdocumenten en vaccinaties te beschikken. Bent u niet zeker of dit het geval is, informeert u dan tijdig bij de officiële instanties.

Tips Visum Turkije