Op vakantie in Alanya

Alanya: Waar de zon lacht

De stad Alanya is een oude stad in een regio die al ver in de prehistie bewoond werd. De stad heeft vanwege zijn strategische ligging heel wat overheersers gehad. Deze hebben duidelijk hun sporen nagelaten in de stad en de omgeving. Alanya is nu vooral populair als badplaats. Het is een van de meest bezochte badplaatsen aan de Turkse Rivièra. De stad heeft twee prachtige stranden, waarvan er één ooit eigendom was van de beroemde farao Cleopatra. Het motto van de stad is Günesin Gülümsedigi Yer, wat zoveel betekent als Waar de Zon Lacht.


Kaart Alanya


Vliegveld

Tot voor kort was de dichtsbijzijnde luchthaven die van Antalya, Antalya Airport. Deze luchthaven ligt op ca. 120km van Alanya. Sinds juli 2010 is er een nieuwe luchthaven, die aanmerkelijk dichterbij ligt: Gazipasa Airport, op slechts een half uur rijden van Alanya.


Vervoer

De vervoersmogelijkheden in Alanya zijn wat beperkt. Er zijn geen spoorwegen of stations en het busvervoer beperkt zich voornamelijk tot de grote wegen. De Dolmus-busjes zijn dan soms een uitkomst. Ook de fietsen is een handig middel om de omgeving te verkennen.


Bezienswaardigheden

Het symbool van de stad is de 600 jaar oude Kizil Kule, de Rode Toren. Tegenwoordig is er een museum in gevestigd. Indrukwekkend zijn de Damlatas-grotten met miljoenen jaar oude stalagmieten en stalactieten. Op het schiereiland voor  de kust vind je Alanya Kalesi, een enorm kasteel, dat inmiddels een plaatsje heeft op de werelderggoedlijst van de Unesco.

Tips Vakantie Alanya