Vakantie in Ankara

Hoofdstad van Turkije

Ankara (vroeger: Angora) is de hoofdstad van Turkije en met ruim 4,5 miljoen inwoners na Istanbul de grootste stad van het land. Hoewel Ankara een zeer oude stad is, kenmerkt de stad zich vooral door zijn moderne architectuur. Er zijn ook nog heel wat overblijfselen te vinden uit de Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse perioden. Ankara is de plaats van herkomst van de Angorakat, de Angorageit en het Angorakonijn.


Kaart Ankara


Vliegveld

Het vliegveld van Ankara, Ankara Esenboga International Airport, ligt op een kleine 30km van het centrum van de stad. Er pendelen bussen tussen stad en luchthaven.


Openbaar vervoer

Het treinstation van Ankara vormt een belangrijk knooppunt van spoorwegen in Turkije. Vanaf Ankara heb je dan ook uitstekende spoorverbindingen. In de stad zelf kun je gebruikmaken van het uitgebreide busnetwerk of van de Ankara Metro.


Bezienswaardigheden

Ankara is de hoofdstad van het land en dat zie je onder andere terug in het indrukwekkende gebouw van het Turkse Parlement. Ook het Mausoleum van Atatürk, de stichter van het moderne Turkije, vind je in Ankara. Ook zijn er resten uit de Romeinse tijd, waaronder de Tempel van Augustus. In de stad vind je veel opvallende moderne gebouwen. Het meest in het oog springend is de 125 meter hoge Atakule toren, die een indrukwekkend uitzicht biedt over de stad.

Tips Vakantie Ankara