Op vakantie in Antalya

Uitgebreid genieten

Antalya is zowel de naam van een provincie in Turkije als van de hoofdstad van die provincie. Antalya heeft de vakantieganger zeer veel te bieden. Vanwege het klimaat en de stranden is het de ideale plek voor een zon-, zee- en strandvakantie. Wil je meer uit je vakantie halen, dan vind je in en rond Antalya tal van historische plekken met overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd en een aantal indrukwekkende Nationale Parken.


Kaart Antalya


Vliegveld

Het vliegveld van Antalya, Antalya Airport, is de drukste luchthaven van Turkije. Er pendelen bussen tussen luchthaven en Antalya-stad. Ook is de luchthaven aangesloten op het Light Rail -systeem van Antalya.Het vliegveld werd in 2011 verkozen tot Beste Luchthaven van Europa. Meer info...


Openbaar vervoer

In de stad zelf kun je gebruikmaken van bus, tram of taxi. Het verkennen van de omgeving gaat het beste via dolmus, minibusjes die overal rondrijden en die je tegen een zacht prijsje naar de bezienswaardigheden brengen. Voor grotere afstanden maak je gebruik van het openbaar vervoer, taxi's, of kun je een auto huren.


Bezienswaardigheden

In Antalya-stad vind je de Hadrianuspoort, een triomfboog die werd geplaatst ter ere van keizer Hadrianus. De eeuwenoude Alaaddin Moskee is het symbool van de stad. In de provincie vind je verder de resten van oude steden als Olympos, Myra, Side en Xanthos. Er zijn drie natonale parken: Het Koprulu, Termessos en Olympos National Park. Je vindt er onder andere prachtige canyons, resten van oude steden en indrukwekkende watervallen.

Tips Vakantie Antalya