Vakantie in Belek

Zon, zee en golf

Belek is een klein plaatsje in de provincie Antalya aan de Middellandse Zee. Belek is vooral bekend vanwege de beroemde Kursunlu-waterval. Het plaatsje zelf is flink in ontwikkeling als toeristisch centrum. Het richt zich met name op het hogere segment. Er zijn in Belek meer dan 30 vier- en vijfsterren -hotels en een flink aantal luxe resorts. Ook liggen er in en om Belek een flink aantal golfbanen. De meest bekende is de National Golf Club.


Kaart Belek Turkije


Vliegveld

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Antalya Airport. Antalya Airport ligt op ongeveer 40 km van Belek. Er rijden busjes tussen de luchthaven en Belek. Meer informatie...


Vervoer

Belek heeft geen treinstation. Wel kun je met de bus of taxi naar plaatsen in de omgeving rijden. Ook hier rijden overal Dolmus, die je naar bijzondere plekken in de omgeving kunnen brengen. Ook worden er vanuit de hotels en resorts excursies georganiseerd. Zelf een auto huren is natuurlijk ook mogelijk.


Bezienswaardigheden

Bij Belek ligt de Kursunlu-waterval. De waterval is vooral bekend vanwege de verborgen grot die erachter ligt. Rond de waterval leven meer dan honderd vogelsoorten, waarvan een aantal zeer zeldzame. Vlakbij Belek ligt de oude Griekse stad Perge, waarvan je nu nog indrukwekkende ruïnes vindt. In de buurt vind je ook de oude stad Aspendos, met best bewaarde Romeinse theater uit de oudheid. Jaarlijks wordt hier in juli en juli het Aspendos International Opera and Ballet Festival gehouden.

Tips Vakantie Belek