Op vakantie in Bodrum

Eeuwenoude stad aan de Turkse kust

Tegenover het Griekse eiland Kos ligt de eeuwenoude stad Bodrum. Het gebied waar Bodrum ligt werd meer dan 3000 jaar geleden door de Grieken gekoloniseerd. De stad die ze er stichtten noemden ze Halicarnassus. Twee van de belangrijkste geschiedschrijvers uit de oudheid, Dionysios en Herodotus, werden er geboren. Kruisridders hadden er een belangrijke vesting. Tegenwoordig is Bodrum vooral een geliefde vakantiebestemming.


Kaart Bodrum Turkije


Vliegveld

Bodrum deelt een vliegveld met het stadje Milas, Milas-Bodrum Airport. Het vliegveld ligt op ongeveer 35km van het centrum van Bodrum. Vanuit de luchthaven kun je met een shuttlebus of taxi naar Bodrum reizen. Een auto huren is ook mogelijk. Meer info...


Vervoer in Bodrum

Voor het bezoeken van plekken in de omgeving kun je gebruikmaken van Dolmus, typisch Turkse taxibusjes die overal rondrijden. Voor het bezoeken van plaatsen op wat grotere afstand neem je de bus.


Bezienswaardigheden

Al eeuwenlang wordt Bodrum bezocht door toeristen. In Bodrum vind je nl. de resten van één van de Zeven Wereldwonderen: het Mausoleum van Halicarnassus. Kruisridders bouwden de Petersburcht, die nu in gebruik is als Museum voor Onderwaterarcheologie. In dit museum vind je onder andere het Schip van Uluburun, het oudst bekende scheepswrak ter wereld (ca. 1300 v. Chr). Ook zijn er in Bodrum nog resten van de stadsmuren uit de tijd van Alexander de Grote en een oud Grieks theater.

Tips Vakantie Bodrum