Heerlijk Antalya

Parel van de Turkse Rivièra

Wilt u een simpele vliegreis naar de zon om van een ontspannen vakantie te genieten? Dan is Antalya wellicht de juiste bestemming. Deze oeroude stad aan de zuidelijke Middellandse-Zeekust van Turkije is al bekend uit de tijd van de oude Grieken en Romeinen. Zelfs de apostel Paulus is hier al geweest.

Behalve de historische kern lokt natuurlijk het uitstekende mediterrane klimaat met gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar, waardoor de Turkse Rivièra zo geliefd is van het voorjaar tot diep in de herfst.


Vliegveld

De luchthaven van Antalya is de één na grootste van Turkije, vooral vanwege de toeristen. De luchthaven ligt op circa 10 kilometer van de stad zelf en sluit aan op een snelweg die langs alle badplaatsen voert. Er zijn drie terminals voor de ruim 14 miljoen passagiers per jaar. Er zijn hier ook binnenlandse lijnvluchten te krijgen.


Vervoer

Wellicht bent u geen fan van het drukke stadsverkeer in Antalya, neem liever een taxi of de tram. Probeer uw hotel dichtbij de kust te krijgen, zodat u lopend naar het zandstrand of kiezelstrand kunt komen. Er is openbaar vervoer per bus, bijvoorbeeld naar Sagalassos.


Bezienswaardigheden

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in oude beschavingen is hier veel te zien. De Romeinen en de oude Grieken hebben dit land ooit als deel van hun rijk beschouwd. Bezoek eens het archeologische museum van de stad.

Verder landinwaarts ligt Sagalassos, waar de Perzen, Alexander de Grote en de Romeinen zich gevestigd hebben en waar prachtige objecten uit kalksteen en terracotta zijn gevonden. In de stad Antalya zelf is de poort van Hadrianus te zien, en de Romeinse Arapsu-brug.

De oude haven en de stranden zijn heerlijk voor wandelingen bij zonsondergang.

Tips Heerlijk Antalya