Vakantie in Kemer

Veel te bieden

Kemer is de naam van een badplaats en een district in het Turkse Antalya. Tot in de jaren '80 van de vorige eeuw was Kemer nog een klein en onbetekenend dorp, maar dat is sinds die tijd flink veranderd. Tegenwoordig is Kemer een belangrijke vakantiebestemming. Kemer heeft haar bezoekers dan ook veel te bieden: een landschap met prachtige stranden, bergen en dennebossen, en in Kemer zelf veel restaurants, clubs en bars.


Kaart Kemer Turkije


Vliegveld

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Antalya Airport. Antalya Airport ligt op ongeveer 60 km van Kemer. Er rijden taxi's, busjes en busjes tussen de luchthaven en Kemer.
Zie ook: Antalya Airport


Vervoer

Belek heeft geen treinstation. Wel kun je met de bus of taxi naar plaatsen in de omgeving rijden. Ook hier rijden overal Dolmus, die je naar bijzondere plekken in de omgeving kunnen brengen. Zelf een auto huren is natuurlijk ook mogelijk.


Bezienswaardigheden

Kemer heeft een mooie jachthaven en prachtige stranden. Noemenswaardig is de Moonlight Beach. Dichtbij Kemer ligt het dorpje Cirali, een boerendorp met eveneens een prachtig strand. Het ligt bovendien dichtbij de ruïnes van Olympos en de brandende rotsen van Chimera. Het Taurusgebergte is zelfstandig te bewandelen/beklimmen of te bezoeken met een Jeep. Bij Göynük vind je prachtige canyons. Ook dichtbij het Eco Park in Tekirova.

Tips Vakantie in Kemer, Turkije