Visum Turkije

Visum verplicht

Voor een bezoek aan Turkije is een visum verplicht.


Alleen nog e-visum aanvragen

Vanaf april 2014 kan een visum voor Turkije alleen nog electronisch, als e-Visum, aangevraagd  worden. Het is dus niet meer mogelijk om bij aankomst in Turkije visa te verkrijgen. Het e-Visum is aan te vragen via de officiële site van de Turkse overheid op https://www.evisa.gov.tr/en/. Deze website is Engelstalig en betalen kan helaas alleen met creditcard. Je ontvangt het visum binnen 24 uur via je e-mail.


Visum betalen met iDeal

Wil je je e-visum liever met iDeal betalen, dan kan dat via e-visums.nl. Via deze Nederlandstalige en bijzonder gebruiksviendelijke website kunt je je visum snel en eenvoudig in 5 minuten aanvragen. Binnen enkele uren krijg je je visum per e-mail toegestuurd. De kosten bedragen € 24,95 per persoon.


Visum Turkije snel aanvragen

Reist u (op korte termijn) naar Turkije? Dan heeft u een visum nodig. Dit visum aanvragen via VisumBuitenland.nl neemt ongeveer 5 minuten in beslag en wordt geleverd per e-mail binnen 15 minuten. Daarnaast kunt u gebruik maken van Nederlandstalige support en kunt u afrekenen met iDEAL, PayPal, CreditCard of Bancontact. Start nu met de aanvraag voor uw visum Turkije.


Duur en geldigheid

Het visum is zes maanden geldig. Met het visum kun je maximaal 90 dagen in het land blijven.


Paspoort en identiteitskaart

Iedereen die naar Turkije reist moet beschikken over een gelding paspoort. of identiteitskaart - dus óók minderjarige kinderen. Voor Turkije geldt als extra vereiste dat het paspoort/id-kaart nog minimaal 3 maanden geldig is bij terugkomst in Nederland.


Verplichte en aanbevolen vaccinaties

Voor bezoek aan Turkije zijn vaccinaties niet verplicht. Wel worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitus A aanbevolen. Neem ruim voor je naar Turkije gaat in ieder geval contact op met de GGD of je huisarts om te informeren of en welke vaccinaties aanbevolen en/of verplicht zijn.

Disclaimer

De informatie op deze pagina is aan verandering onderhevig. Het is mogelijk dat bovengenoemde informatie niet up-to-date is. De beheerder van de site aanvaart geen enkele verantwoording voor schade die is ontstaan door door het gebruik maken van, of vertrouwen op de door of namens haar verschafte informatie. Het is dus te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid om over de juiste reisdocumenten en vaccinaties te beschikken. Bent u niet zeker of dit het geval is, informeert u dan tijdig bij de officiële instanties.

Tips Visum Turkije